Blog

Soms is de koek gewoon op… En wil je vliegen!

In een mensenleven komen de nodige gebeurtenissen voor. Geluk en verdriet liggen soms flinterdun naast elkaar. Het ene moment kun je in een gloriestemming verkeren om nog geen seconde daarna een onheilspellend bericht te krijgen. Een bericht waardoor de grond onder je voeten verdwijnt. In al deze situaties moeten we als mensen daarmee dealen en…

De BTW borrel!

Elk kwartaal hikt menig ondernemer er weer tegenaan. De btw-aangifte. Dit wordt over het algemeen ervaren als een enorme last. Alle facturen inboeken, alle bonnetjes sorteren en de bankafschriften nakijken. Ondernemers vervloeken dit deel van ondernemen vaak. Ik hoor het regelmatig: die stomme belastingdienst ook met hun regels! Het enige wat we moeten, is maar betalen.

Veel cijfers, weinig wol!

Wanneer ik met ondernemers in contact kom, gaat het gesprek vaak al snel over cijfers. Wat mij opvalt is dat de meeste ondernemers hun cijfers niet paraat hebben. Als ik ze vraag wat hun omzet het afgelopen jaar is geweest, kan men zich dat nog wel voor ogen halen. Maar wanneer ik vraag wat de brutowinst is geweest, dan wordt het vaak al wat moeilijker. Op de vraag wat dan de nettowinst is geweest, in veel gevallen het inkomen van de ondernemer, dan valt het vaak helemaal stil.