Neem ook de wissel naar succes 0512-764441

Btw-aangifte wordt vervloekt door menig ondernemer

Elk kwartaal hikt menig ondernemer er weer tegenaan. De btw-aangifte. Dit wordt over het algemeen ervaren als een enorme last. Alle facturen inboeken, alle bonnetjes sorteren en de bankafschriften nakijken.

Ondernemers vervloeken dit deel van ondernemen vaak. Ik hoor het regelmatig: die stomme belastingdienst ook met hun regels! Het enige wat we moeten, is maar betalen. Elke keer geef ik dan weer aan, wees blij dat je moet betalen! Waarom? Dat betekent bij de btw-aangifte dat je over het algemeen meer hebt verkocht dan ingekocht en kosten hebt gemaakt. Heel eenvoudig!

We hebben in Nederland namelijk te maken met belasting toegevoegde waarde over producten. Deze btw mag je verrekenen als bedrijf. De algemene regel is, dat je over je inkoop en de kosten btw terug kunt vragen en over je verkopen btw dient te betalen. Dus wanneer je btw dient te betalen, geeft dit een indicatie dat je meer omzet hebt gerealiseerd dan dat je aan inkoop en kosten hebt uitgegeven.

Gefeliciteerd man! Dat is een goed begin. Wees blij!

Btw-aangifte is een feestje 

Btw-aangifte moet dus eigenlijk een feestje zijn. Voordat we de slingers gaan ophangen en de taart aansnijden, moeten we het feestje wel organiseren.

Voor een geslaagd feest is de organisatie ervan een belangrijk punt. Hierdoor weet je dat je op het feest zelf samen met je gasten volop kunt genieten en je geen zorgen hoeft te maken. Er is voldoende eten en drinken voor iedereen, de sfeer heb je verhoogd met versieringen en leuke muziek. Je hebt je beste humeur meegenomen en zet je feestmuts op. Een onbezorgde tijd waarin je geniet met je gasten.

Zo kan het ook met de btw-aangifte. Als je zorgt voor een goede organisatie van je administratie door dagelijks, wekelijks of maandelijks, afhankelijk van je bedrijf, je facturen en bonnetjes in te boeken dan heb je aan het eind van het kwartaal maar weinig tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. Dan heb je de mogelijkheid om je btw-aangifte zelf te doen of voor je te laten doen. Door het uit te besteden houd je meer tijd over voor hetgeen waar je zelf goed in bent. Het is net als met een feest. Wanneer je dit organiseert, delegeer je vaak ook de taken en zorg je ervoor dat een ander de slingers ophangt.

Spoor10 kan je helpen bij een georganiseerde administratie en doet voor jou de btw-aangifte, elk kwartaal weer. Wij hangen voor jouw btw-feestje de slingers op, zodat jij alleen maar de borrel hoeft te nuttigen met je gasten.

Proost!!! Op een mooie btw-borrel!

Geplaatst op 01 apr. 2022

Terug naar alle actualiteiten